top of page
Image by Mike Petrucci
KURSER

Vi har valt att hålla kurser i samarbete med Helhet Energi och Balans då vi själva gått kurser inom HEB i många år. Dessa kurser har hjälpt oss att bli mer levande, naturliga och våga följa oss själva och vår kreativitet. Idun som är grundare av HEB är beteendevetare. Hon har även examen i pedagogik, och i utomhus & hållbarhets undervisning. Med hjälp av den teknik som Idun har utvecklat så når hon in till människors inre vishet, hon ser hur varje individ kan börja samarbeta med sitt omedvetna för att komma loss ur gamla hjulspår och i stället hitta sin individuella kreativitet och livsglädje. På det här viset har Idun de senaste 20 åren hjälpt många människor att hitta till ett mer livskraftigt och glädjefyllt liv, ett liv som föder det sant positiva och ger hållbarhet. Under kurser och utbildningar för hon denna otroliga kunskap vidare till deltagarna för att hjälpa dessa till ett hållbart och livskraftigt liv. 

Winter Snow

Grundkurs 2 i HEB

 • Denna helg tittar vi på hur nedtryckta känslor egentligen fungerar och hur dessa påverkar oss och vår omgivning.

 • Vi tittar också på den skapade överlevnadsinstinkten, hur den uppkommit och hur den påverkar vårt liv.

 • Deltagarna får prova på att känna på och förstå andras energier och energier i naturen.

 • Var och en kommer att få med sig en bättre förståelse för hur allt hänger samman. Och få de grundläggande verktygen för att kunna hjälpa sig själv med personliga utvecklingen
   

Datum: 25-26 februari 2023

Tid: 9.30-14.30

Kostnad: 3300 kr

Kursledare: Idun Klockevi

Anmälan: Senast 11 februari

Plats:  Knutpunktens Friskvård, Mintensgatan 3b i Olskroken

Information och Anmälan: sofia@rotenkungalv.se, 070-879 32 29

Grundkurs 3 i HEB

 • Vi tittar på vars och ens förståelse av överlevnadsinstinkten och vad den gör med kommunikationen med andra.

 • Vi går igenom deltagarnas medvetenhet om hur att hantera sina energier.

 • Deltagarna får visa prov på hur de gör och varför de känner att de behöver samla in sig och få ett bättre sunt egenfokus.

 • Deltagarna får med sig de sista grundläggande verktygen för sin personliga utveckling.

 

Datum: 13-14 maj 2023

Kursledare: Idun Klockevi

Tid: 8:30-15.30

Kostnad: 3700 kr

Anmälan: senast 28 april

Plats: Knutpunktens Friskvård, Mintensgatan 3b i Olskroken

Information och Anmälan: sofia@rotenkungalv.se, 070-879 32 29

Image by Goutham Krishna
Autumn Foliage

Special Grundkurs 3

Denna helg baseras på vad som hänt sedan kursen i november, och vi vidareutvecklar möjligheterna att få ett levande flöde i livet genom att få en fördjupad och bredare förståelse för vad som hindrar flödet. Detta tillsammans med fler verktyg hjälper oss att kunna hantera och få bort det som stoppar oss från att vidareutvecklas och få ett positivt flöde i livet.

 

Datum: 7-8 oktber 2023

Tid: lör 9-17, sön 9-15

Kostnad: 3700 kr (varav 1000 kr anmälningsavgift)

Kursledare: Idun Klockevi

Anmälan: senast 22 september

Plats: Kungälv

Information och Anmälan: sofia@rotenkungalv.se, 070-879 32 29

Grundkurs 1 i HEB

 • Denna helg tittar vi på hur nedtryckta känslor egentligen fungerar och hur dessa påverkar oss och vår omgivning.

 • Vi tittar också på den skapade överlevnadsinstinkten, hur den uppkommit och hur den påverkar vårt liv.

 • Deltagarna får prova på att känna på och förstå andras energier och energier i naturen.

 • Var och en kommer att få med sig en bättre förståelse för hur allt hänger samman. Och få de grundläggande verktygen för att kunna hjälpa sig själv med personliga utvecklingen.

 

Datum: 18-19 november 2023

Tid: 9.30-14.30 

Kostnad: 3300 kr (varav 1000 kr anmälningsavgift)

Kursledare: Idun Klockevi

Plats: Kungälv

Information och Anmälan: sofia@rotenkungalv.se, 070-879 32 29

Forest Path
Frozen Field

Workshop: Näring och livskraft

Vad har du fått lära dig om näring och livskraft?

 

I dagens samhälle bjuds det oftast på allt annat utom sådant som bygger och läker våra kroppar, vår inlärningsförmåga och vårt psyke. En del av det som säljs som ätbart stoppar dessutom upp vårt näringsupptag och skapar ångest.

 

Idag utsätts våra kroppar för stor belastning i och med alla de kemikalier vi får i oss. Kemikalier som finns i allt från luften vi andas in till det vi har utanpå våra kroppar, såsom kläder, krämer och kosmetika. Därför blir det extra viktigt med kunskapen om hur vi kan hjälpa oss själva till välmående.

 

Denna workshop handlar om hur vi kan hjälpa våra kroppar och oss själva att må bättre. Vi kommer att prata om vad dagens kroppar behöver för att kunna komma så nära den naturliga ursprungskraften som möjligt, och hur man kan förhålla sig till allt det som finns att stoppa i sig.

 

Plats & datum: Kode 27 jan, Kungälv 26 maj

Tid: 17.00-19.30

Kostnad: 450 kr

Workshopledare: Idun Klockevi

Information och Anmälan: sofia@rotenkungalv.se, 070-879 32 29

Forest Path
Image by Aaron Burden

Utbildning till meditationsledare

Ledd meditation är en djupgående process som, använd på rätt sätt, ger människor en bättre livskvalitet och ett hållbart liv, vilket vi givetvis vill ge dem. Men utan djupgående förståelse och sann insikt om hur processen i ledd meditation faktiskt fungerar så är det lätt att meditationsledaren skapar motsatt effekt hos personerna den leder, vilket skapar en försämrad livskvalité, och ett liv som inte alls är hållbart för den som mediterar.

Denna utbildning är förlagd till 4 fysiska träffar med 2 dagar under varje träff, med uppgifter däremellan. Varje del är lika viktig och tillfällena är förlagda så att de gynnar inlärnings, förståelse- och insiktsprocessen. Sammanlagd tid för utbildningen är cirka 100 timmar, varav ledd lektionstid är 64 timmar och resterande tid är för uppgifterna mellan de ledda lektionstillfällena.

Förkunskaper: Ha gått grund 1 och 2 i HEB

Datum:

Steg 1: 14-15 jan

Steg 2: 28-29 jan

Steg 3: 25-26 mars

Steg 4: 27-28 maj

Kostnad: 16 000 kr varav 2000 kr i anmälningsavgift.

Avbetalning är möjligt, slutbetalningen ska i så fall vara gjord innan sista kurstillfället.

Plats: Kode Scoutgård, Ädelstensvägen 15, Kungälv

Information och anmälan: sofia@rotenkungalv.se, 070-879 32 29

Hitta kärleken till livet

Hur kan vi hitta kärleken till livet när vi kämpar för att få vår tillvaro att gå ihop?

Är du en av dem som försöker vara överallt samtidigt och tror att du måste vara alla till lags och lösa deras problem? Under de här tre dagarna lägger vi fokus på att lösa upp det som gör att du flänger runt både i tanken och utanför dig.

Att hitta kärleken till livet handlar i första hand om att kunna ha umgänge med andra samtidigt som vi behåller våra egna tankar, känslor och behov, utan att automatiskt börja leva den andres liv eller försöka bära upp dennes liv?

Att kunna njuta av och känna kärlek till livet handlar om att hitta sin integritet och kunna prioritera på ett sätt som är hållbart för alla inblandade. Vilket inte fungerar om vi hela tiden springer omkring och försöker ”släcka bränder”. Så länge vi inte agerar hållbart så drar vi med oss vår omgivning, och ringarna på vattnet som sprids blir negativa och neddragande, vilket gör att vår omgivning inte får en möjlighet att ta ett hållbart ansvar för sig själva.

Efter dessa tre dagar så kommer du bättre att förstå vad det innebär att känna kärlek till livet, och dina ringar på vattnet kommer att vara mycket lugnare, ljusare och hållbarare.

 

Väl mött i en ljusare och klarare tillvaro

 

Datum: 25-27 november 2023

Tid: lör & sön kl 9-16.30, mån kl 9-15

Kostnad: 5300 kr (varav 1000 kr anmälningsavgift)

Anmälan: senast 10 november

Kursledare: Idun Klockevi

Plats: Kungälv

Information och Anmälan: sofia@rotenkungalv.se, 070-879 32 29

Steg 1, 14-15 jan

Vi lyssnar på olika ledda meditationer och går igenom hur man kan bygga och lägga upp en ledd meditation på bästa sätt. Att hjälpa människor att förstå vad ledd meditation kan hjälpa dem med är viktigt så vi går igenom vars och ens tankar om vad man kan åstadkomma med ledd meditation.

Du får olika uppgifter till nästa dag utifrån information och insikter du fått under dagen. Dagen efter går vi igenom allas gjorda uppgifter, för att fördjupa förståelsen, under diskussion/workshop.

Under dag två börjar vi gå djupare ned i den ledda meditationens möjligheter att ge stabila förändringar, och hur man bygger upp de olika stegen i en meditation och varför. Vad är viktigt för att kunna få den effekt den mediterande faktiskt är ute efter? Du får prova på olika meditations-scenarion, som vi sedan diskuterar.

Du får uppgifter att utföra tills vi ses i steg 2 om 14 dagar.

Steg 2, 28-29 jan

Vi går igenom de uppgifter du fick och gjort sedan vi sågs senast.

Denna helg får du med hjälp av det du lärt hittills skriva kortare meditationer och testa dessa. Vi tittar på vikten av och skillnaderna i olika ned- och upptagningar av den mediterande. Du får testa olika varianter för att själv på djupet förstå och kunna följa de du ska leda. Vi diskuterar, reflekterar och lär av allas upplevelser och tankar.

Du får med nya uppgifter hem som du gör tills nästa gång vi ses.

Steg 3, 25-26 mars

De uppgifter du gjort till denna gång är mer djupgående och bygger på all den kunskap och all den förståelse du hittills skaffat dig på utbildningen. Vi går igenom allas uppgifter och skapar även en djupare förståelse för hur ledda meditationer egentligen påverkar och fungerar.

Uppgiften till sista träffen är att utifrån, och med hjälp av allt du lärt, bygga 10 olika djupgående meditationer, kunna förklara hur dessa fungerar och varför, samt ha testat minst 7 av dessa på minst 7 olika personer och fått respons från de 7 personerna. Vilket kommer att gås igenom under en workshop i steg 4.

Steg 4, 27-28 maj

Dessa två dagar är sista delen på utbildningen och vi avslutar med workshop och diskussion där vi tittar på allas meditationer och den respons som getts, för att utveckla ännu mer medvetenhet för den ledda meditationens betydelse av personlig utveckling och ett hållbart liv. Vi går igenom allas olika, nya och gamla, tankar om och förhållningssätt till den ledda meditationen och hur just du kan utvecklas vidare i din roll som meditationsledare, och i att skapa ledda meditationer. Denna gång delas även Diplomen ut.

bottom of page