top of page
Image by Mike Petrucci
KURSER

Vi har valt att hålla kurser i samarbete med Helhet Energi och Balans då vi själva gått kurser inom HEB i många år. Dessa kurser har hjälpt oss att bli mer levande, naturliga och våga följa oss själva och vår kreativitet. Idun som är grundare av HEB är beteendevetare. Hon har även examen i pedagogik, och i utomhus & hållbarhets undervisning. Med hjälp av den teknik som Idun har utvecklat så når hon in till människors inre vishet, hon ser hur varje individ kan börja samarbeta med sitt omedvetna för att komma loss ur gamla hjulspår och i stället hitta sin individuella kreativitet och livsglädje. På det här viset har Idun de senaste 20 åren hjälpt många människor att hitta till ett mer livskraftigt och glädjefyllt liv, ett liv som föder det sant positiva och ger hållbarhet. Under kurser och utbildningar för hon denna otroliga kunskap vidare till deltagarna för att hjälpa dessa till ett hållbart och livskraftigt liv. 

Winter Snow

Grundkurs 2 i HEB

  • Denna helg tittar vi på hur nedtryckta känslor egentligen fungerar och hur dessa påverkar oss och vår omgivning.

  • Vi tittar också på den skapade överlevnadsinstinkten, hur den uppkommit och hur den påverkar vårt liv.

  • Deltagarna får prova på att känna på och förstå andras energier och energier i naturen.

  • Var och en kommer att få med sig en bättre förståelse för hur allt hänger samman. Och få de grundläggande verktygen för att kunna hjälpa sig själv med personliga utvecklingen
     

Datum: 24-25 februari 2024

Tid: 9.30-14.30

Kostnad: 3300 kr

Kursledare: Idun Klockevi

Anmälan: Senast 11 februari

Plats:  Kungälv

Information och Anmälan: sofia@rotenkungalv.se, 070-879 32 29

Workshop: Näring och Livskraft

Vad har du fått lära dig om näring och livskraft?

 

I dagens samhälle bjuds det oftast på allt annat utom sådant som bygger och läker våra kroppar, vår inlärningsförmåga och vårt psyke. En del av det som säljs som ätbart stoppar dessutom upp vårt näringsupptag och skapar ångest.

 

Idag utsätts våra kroppar och våra inre organ för stor belastning i och med alla de kemikalier vi får i oss genom det vi stoppar i oss, andning och vår hud. Kemikalier som finns i allt från luften vi andas till det vi har utanpå våra kroppar, såsom kläder, krämer och kosmetika. Därför blir det extra viktigt med kunskapen om hur vi kan hjälpa oss själva och våra barn till välmående.

 

Denna workshop handlar om hur vi kan hjälpa våra kroppar och oss själva att må bättre. Vi kommer att prata om vad dagens kroppar behöver för att kunna komma så nära den naturliga ursprungskraften som möjligt, och hur man kan förhålla sig till allt det som finns att stoppa i sig och ha på huden.

 

Datum: 9 maj 2024

Tid: kl 17-18.30

Kostnad: 300 kr

Plats: Fredkullaskolan, Kungälv

Information och Anmälan: sofia@rotenkungalv.se, 070-879 32 29

iStock-1281479824-e1699028639471-1 (1).jpg
Forest Path

Hitta kärleken till livet (fördjupningskurs i HEB-metoden)

Hur kan vi hitta kärleken till livet när vi kämpar för att få vår tillvaro att gå ihop?

Är du en av dem som försöker vara överallt samtidigt och tror att du måste vara alla till lags och lösa deras problem? Under de här tre dagarna lägger vi fokus på att lösa upp det som gör att du flänger runt både i tanken och utanför dig.

Att hitta kärleken till livet handlar i första hand om att kunna ha umgänge med andra samtidigt som vi behåller våra egna tankar, känslor och behov, utan att automatiskt börja leva den andres liv eller försöka bära upp dennes liv?

Att kunna njuta av och känna kärlek till livet handlar om att hitta sin integritet och kunna prioritera på ett sätt som är hållbart för alla inblandade. Vilket inte fungerar om vi hela tiden springer omkring och försöker ”släcka bränder”. Så länge vi inte agerar hållbart så drar vi med oss vår omgivning, och ringarna på vattnet som sprids blir negativa och neddragande, vilket gör att vår omgivning inte får en möjlighet att ta ett hållbart ansvar för sig själva.

Efter dessa tre dagar så kommer du bättre att förstå vad det innebär att känna kärlek till livet, och dina ringar på vattnet kommer att vara mycket lugnare, ljusare och hållbarare.

 

Väl mött i en ljusare och klarare tillvaro

 

Datum: 10-12 maj 2024

Tid: fre 13-19, lör 9-16, sön 8.30-15.30

Kostnad: 5700 kr (varav 1000 kr anmälningsavgift)

Boende: Två nätter på Nordiska folkhögskolan1000kr

Anmälan: Senast 1 april

Kursledare: Idun Klockevi

Plats: Nordiska folkhögskolan, Olof Palmes plats 1 Kungälv

Information och Anmälan: sofia@rotenkungalv.se, 070-879 32 29

Grundkurs 3 i HEB

  • Vi tittar på vars och ens förståelse av överlevnadsinstinkten och vad den gör med kommunikationen med andra.

  • Vi går igenom deltagarnas medvetenhet om hur att hantera sina energier.

  • Deltagarna får visa prov på hur de gör och varför de känner att de behöver samla in sig och få ett bättre sunt egenfokus.

  • Deltagarna får med sig de sista grundläggande verktygen för sin personliga utveckling.

 

Datum: 25-26 maj 2024

Kursledare: Idun Klockevi

Tid: 8:30-15.30

Kostnad: 3700 kr

Anmälan: senast 28 april

Plats: Kungälv

Information och Anmälan: sofia@rotenkungalv.se, 070-879 32 29

Image by Goutham Krishna
maskros-500px.jpg

Sommarkurs: Glädjen i framgång

I vår tid med en jantelag som hindrar vår kreativitet, kapacitet och potential från att slå ut i full blom så kan det många gånger bli att även de bästa vännerna stoppar varandras utveckling. Det ena kan vara att man backar med sina egna förmågor och kraft därför att man är rädd för att överglänsa, men det kan också ligga en avundsjuka som gör att man inte ärligt kan glädjas åt den andres framgångar och välmående, och istället för att lyfta den andre i dennes framgångar, omedvetet eller medvetet, försöker sätta dit eller dra ned den som verkar känna sig glad eller lyckad/lycklig. Vilket av dessa du än gör så håller du dig själv tillbaka, då ditt fokus hamnar snett. Det här blir en dålig rundgång och ingen kan nå de framgångar som det egentligen finns potential till.

 

Denna vecka kommer vi att ägna åt att nå denna känslomässiga nedåtspiral, vi kommer att hitta dina förmågor samtidigt som vi lossar på de spärrar som hindrar dig från att släppa fram din kapacitet, vare sig det handlar om att backa eller att vara avundsjuk.

 

Att utvecklas är den största lyckan av alla, så väl mött i augusti :)

 

Datum: 5-11 Augusti 2024

Kursledare: Idun Klockevi

Kostnad: info kommer

Anmälan: info kommer

Plats: Nordiska Folkhögskolan, Olof Palmes plats 1

Information och Anmälan: sofia@rotenkungalv.se, 070-879 32 29

bottom of page